Wednesday, May 4, 2011

Lucah dan Lencah

Dalam kesibukan sumpah laknat Eskay yang berbaju besi, Jam Omega konon milik Anwar dicuri pelacur dan mayat Osama dibuang ke laut, kita dibiasakan dengan kenaikkan harga minyak. Kenaikan harga minyak sudah biasa bagi rakyat Malaysia yang bertuankan Najib- Rosmah. Malah ketika ini diberitakan Datin Seri Rosmah berada di Turki.


Ia.. ini hadiah kebijaksanaan rakyat Sarawak membuat pilihan dalam pilihanraya negeri baru-baru ini. Bermula tengah malam ini, petrol RON 97 akan dijual pada harga baru, iaitu RM2.90 seliter. Kenaikan itu bagaimanapun tidak melibatkan RON 95 dan bahan api lain di negara ini.

RON 95 kekal pada harga RM1.90 seliter.

Kenaikkan RON 97 ini adalah yang tertinggi dalam sejarah negara dan dipercayai berikutan kenaikan harga minyak mentah di pasaran dunia. petrol price hike panic 010705 shell stationBulan lalu, harga petrol RON 97 dinaikkan 20 sen kepada RM2.70 seliter. Harga RON 97 diapungkan sejak 31 Januari lalu mengikut harga pasaran semasa dan sejak itu ia kali ketujuh harga petrol gred itu dinaikkan. Petrol gred ini lazimnya digunakan oleh kenderaan yang memerlukan prestasi yang tinggi. Semua kenderaan berpendaftaran asing dilarang membeli RON 95 dan mereka menggunakan minyak gred RON 97.


RON 97 pada suatu ketika juga adalah minyak yang seringkali digunakan oleh rakyat sehingga minyak lebih murah RON95 diperkenalkan pada September 2009. Ketika itu RON 97 berharga RM1.80 seliter.


sumber : Malaysiakini

Anak Legeh Di Perantauan Sudah Kembali | Template by - Abdul Munir - 2008